Olika fotbollsklubbar i Europa

Fotboll är idag en av de mest populära sporterna runt om i hela världen. Kanske för att det är en sport som egentligen inte kräver så mycket av miljön, man måste ha en boll och därefter är det bara att sätta igång spelet. Med andra ord så är det verkligen en sport för alla. Med denna popularitet så har det såklart också skapats flera olika ligor, turneringar och klubbar runt om i världen. I Europa så finns några av de absolut starkaste och bästa fotbollsklubbarna, som många spelare drömmer om att bli antagna till. Nedan följer en kort beskrivning av några kända fotbollsklubbar:

  • Milan: Detta är en fotbollsklubb från Italien som alltid varit bland de bästa i Europa och världen, men som under några år också har fått kämpa en hel del både ekonomiskt och resultatmässigt. Klubbens estimerade värde ligger runt 6,4 miljarder kronor.
  • Juventus: Även denna fotbollsklubb kommer från Italien och har alltid varit högt rankad bland klubbarna. Men precis som många andra italienska lag så har man tappat kvalitet och kämpar med att hålla sig kvar bland topp 10 listan över världens bästa fotbollsklubbar. Klubben har skakats av flera skandaler, dåliga arenor och en ekonomi som inte alltid varit helt transparent. Juventus värderas till 6,9 miljarder kronor.
  • Liverpool: Detta är ett topplag från Storbritannien och har under det senaste året sålt många tunga spelare och slutit flera starka sponsoravtal. Värdet har därmed gått upp men det krävs också mer segrar för att hålla sig kvar på topp 10 lista över världens bästa klubbar.
  • Arsenal: Arsenal har alltid varit en mycket stark klubb från Storbritannien, men som under de senaste åren tappat mycket i kvalitet. Här har många av världens bästa spelare en gång gjort karriär.
  • Manchester City: Detta är ett lag som blir allt starkare, sedan 2010 så har fotbollsklubben bara klättrat i rankingen bland storklubbarna. Mycket pengar strömmar in i klubben från flera investerare vilket också bidrar till att man kunnat köpa in flera kända spelare. Idag beräknas Manchester city vara värderat till 11,5 miljarder kronor.